Naši najbolji

konji

Pastuvi i kobile

Dole ispod su samo neki pastuvi i kobile na koje su prošle kroz naše štale. 

Alisa

Rasa: Polukrvnjak (Anglo-Nonius)
Zahvaljujući genima, Alisa je i brza i snažna. Pod sedlom je izuzetno energična i brza što je čini prikladnom za iskusnije jahače koji uživaju u brzini. Obučena je za zapregu i najčešće se uparuje sa Vilmom.

Batosta

Datum rođenja: 15-Mar-20
Rasa: Lipicaner

Batosta je visoka, impozantna kobila sa telom građenim za sport. Njene kretnje su dobro izbalansirane i tipične za rasu- elastična visoka akcija i ritmične kretnje, ponosno držanje i prikazivanje elegancije i lepote. Tokom godina je prošla opsežne treninge za dresurno, preponsko jahanje i vožnju zaprega, što je od nje stvorilo dobro obrazovanu damu. Zahvaljujući iskustvu koje poseduje, lako nas je ubedila da joj mesto u prvom timu sa pravom pripada. Batosta je obično uparivana sa Vilom, ali je u poslednje vreme prežemo sa Favory Batostom pošto su se pokazali kao izvanredan tim. Trenutno ih pripremamo za državna i internacionalna takmičenja u vožnji zaprega. Batosta nije konj za početnike, ona zahteva naprednog, samouverenog jahača koji je u stanju da pridobije poštovanje konja.

Bistrica

Datum rođenja: 05-Jun-2007
Rasa: Lipicaner

Bistrica je naš najbrži konj. Kada trči na kraćim distancama ona razvija brzinu približnu brzinama koje postižu engleski galoperi. Ona je elegantna kobila ponosnog držanja. U zaprezi se obično uparuje sa Gaetanom ili Favory Batostom. U kategoriji četvoroprega ona se preže pozadi. Bistrica je izuzetno udoban konj za jahanje i pravi je izbor za vešte jahače koji vole brzinu i adrenalin.

Dečko & Zoro

Datum rođenja:
Rasa: Haflinger

Najnovije pridošlice u naš haflingerski klan su Dečko i Zoro. Dečko ima 2.5 godine, a Zoro samo 10 meseci. Želeli smo da nađemo lepe momke za naše devojčice i konačno smo odlučili da kupimo dva pastuva. Obojica su mirni i poslušni konji. Dečko je već uveden u školu jahanja, a Zoro i dalje uživa u detinjstvu. Sledeće godine očekujemo prinovu i radujemo se proširenju klana Haflingera.

Favory Batosta

Batosta je ponosan i moćan, a ipak obziran i pouzdan pastuv. Retka kombinacija snage i nežnosti- savršeni gospodin. Lipicanere nazivaju kraljevskim konjima sa razlogom, a Batosta ispoljava sve plemenite karakteristike ove elegantne rase. Njegovo ponosno držanje, moćni i elastični hodovi visoke akcije i snažan prirodno izvijen vrat su odraz njegovih veličanstvenih predaka koji su selektivno uzgajani da budu dostojni plemića koji su ih jahali. Batosta je nezamenljiv u našim četvoroprezima i petoprezima, bilo na takmičenjima, vožnjama po prirodi, ili specijalnim vožnjama prilikom venčanja, fijakerijada, parada, pa čak i prilikom snimanja TV serija i filmova. On je uvaženi vođa tima. Batosta lako privlači Vašu pažnju i Vi jednostavno ne možete skinuti pogled sa ovog divnog stvorenja. Batosta zahteva veštog i spremnog jahača koji je dovoljno iskusan da konju zadaje jasne komande i samouvereno vlada njime.

Gaetana

Datum rođenja: 07-Jan-2006
Rasa: Lipicaner

Gaetana je prava sportistkinja - snažna, energična i voljna da radi. Ona je konj dobre konformacije i uvek je u optimalnoj kondiciji. Ova dama voli da se takmiči i deo je našeg prvog tima. Njena strast prema sportu je očita i ništa ne može da slomi njen sportski duh. U zaprezi, obično stoji sa Batostine desne strane, takmiče se u kategorijama dvopreg i četvoropreg, a u četvoropregu oni su prednji par konja. Ona ima visoku, ali i dugačku akciju nogu što joj omogućava da osvaja prostor i bez napora pokriva veće razdaljine. Gaetana je profesionalac i prema njoj se treba postaviti u skladu sa tim. Ona je savršeno grlo za iskusne jahače koji će ceniti njenu brzinu, snagu i izdržljivost.

Klara

Datum rođenja: Rasa: Haflinger Klara je treći član našeg “tima iz snova”. Kod nas je došla pre godinu dana, ali je ubrzo dokazala da poseduje sve kvalitete neophodne da se priključi našem magičnom dvojcu, Lasti i Sajki. Haflingeri su poznati po svojoj dobroj i mirnoj naravi, a Klara nije izuzetak, zato početnici uživaju u prvim časovima jahanja na njenim leđima. Takođe, Haflingeri su poznati po svojoj izdržljivosti, pa je Klara savršen konj za duga terenska jahanja po različitim vrstama podloge. Iskusni je zaprežni konj, najčešće se koristi za opuštene vožnje po prirodi i na paradnim fijakerijadama. Klara je čak pokazala volju i sposobnost za preskakanje nižih prepona i potvrdila da su Haflingeri definitivno inteligentna mala rasa konja stvorena da postigne gotovo sve ukoliko se malo vremena uloži u njihov trening. Često je zovemo “Plavušica” zbog atraktivne boje grive tipične za Haflingere, koja naše učenike inspiriše da se oprobaju u kreativnom pletenju kikica i razvijanju frizerskih veština.

Lasta

Datum rođenja: 13.08.1998.god.
Rasa: Lipicaner.
.
Lasta je iskusna kobila savršena i za samostalno i za terapijsko jahanje. Ona već godinama polaznicima škole jahanja omogućava da im prvi časovi proteknu bez stresa. Naviknuta je na gužvu i ne plaše je nagli pokreti i buka. Lasta je poznata po tome što je nežna i strpljiva sa decom, kao da je potpuno svesna da na leđima nosi mlado i krhko stvorenje, ali kada se na njoj nađe iskusniji jahač, rado će protegnuti noge i duže kasati i galopirati. Nema sumnje da je ona izuzetan i potpuno pouzdan konj koji pruža jahačima različitih nivoa upravo ono što im je potrebno u zavisnosti od njihove veštine jahanja. Uz to, Lasta je i besprekoran zaprežni konj, ključna karika u našim četvoroprezima i petoprezima. Ponosna je učiteljica mnogih mladih grla koja su kasnije učestvovala u takmičenjima u brzini i preciznosti vožnje zaprega sa čunjevima. Ne čudi što za nju često kažemo da je naš najbolji instruktor i terapeut- konj kakvog ćete sresti jednom u životu ukoliko imate dovoljno sreće. Nezamenljiva. Suvišno je i govoriti da je Lasta miljenica velikog broja učenika, kao i nekih članova našeg tima. Njenoj sreći nema kraja kada dobije jabuku, ili dve... zapravo, ona je proždrljivica koja će pojesti sve poslastice koje uspe da izmami ili ukrade od Vas...

Milka

Datum rođenja: Rasa: Haflinger Milka je Klarina ćerka. Još uvek je dosta mlada, živahna i razigrana, ali poslušna kada dobije “radni zadatak”. Obično je jašu jahači koji su usvojili osnovne veštine i relativno su nezavisni. Milka rado prati svoju majku tokom jahanja na terenu i već je naviknuta na gužvu i saobraćaj. Obučena je za zapregu i najčešće se preže uz Klaru i one su odličan tim. Milka želi da uradi sve što i njena mama, pa ne čudi što rado preskače prepone. Izgleda kao da želi da nam stavi do znanja da može da uradi sve što i njena mama, a da će vremenom postati čak i bolja. Milka uživa u druženju sa ljudima, a zbog lepog izgleda uvek dobija puno pažnje.

Nora

Datum rođenja: 14-Mar-2012 Rasa: Lipizzaner Podmladak. Lastina i Batostina ćerka koja još uvek uživa u detinjstvu i dopušta nam da je razmazimo na sve dobre načine. Ona voli ljude i uživa u neograničenim količinama pažnje i ljubavi kojom je obasipamo od dana kada je došla na svet. Ako pitate Noru, duge seanse timarenja su svakako poželjne, ali je valjanje u blatu neposredno nakon njih šlag na torti, način da se život živi punim plućima. Šalu na stranu, počelo je navikavanje na gumenu žvalu i odrađena je osnovna obuka sa zemlje pre nego što je na još neko vreme vraćena na režim “uživanja u detinjstvu”. Nora je pokazala zainteresovanost i volju da uči i sarađuje, pa se nadamo da će u budućnosti, uz puno strpljenja i rada, ona postati izuzetan konj poput svojih roditelja.

Sara

Datum rođenja: Rasa: Haflinger O Sari vodimo računa iz razloga što je njena vlasnica devojčica koja je dugogodišnji član našeg kluba. Sara uživa da provodi vreme sa ljudima i veoma je druželjubiva. Sara se takođe koristi za obuku jahača, a pošto je specijalno obučena za njenu mladu vlasnicu, ona je izuzetno poslušna i brzo reaguje na komande. Ove godine će učestvovati na takmičenjima u daljinskom jahanju budući da je u veoma dobroj formi i ne zamara se lako.

Verona

Datum rođenja: 2007 Rasa: Polukrvnjak Verona je mlada kobila koja je prošla temeljnu obuku. Korišćena je u školi jahanja za obuku dece i odraslih početnika. Trenutno prolazi opsežnu obuku za takmičenja u vožnji i priprema se za predstojeća takmičenja u vožnji zaprega kroz kapije (čunjeve).

Vilma

Datum rođenja: 1999 Rasa: Nonius Vilma se koristi za obuku jahača i rado se stara o svakome ko je jaše. Ona je mirna, blage naravi i poslušna, pa je savršena za početnike i jahače kod kojih postoji strah. Sa druge strane, napredniji jahači će biti prijatno iznenađeni njenom snagom, brzinom i izdržljivošću. Uvek je spremana za akciju i jedva čeka da izađe iz boksa i druži se sa ljudima. Bez obzira da li želite časove jahanja za početnike ili dugo terensko jahanje, Vilma je savršen izbor. Obučena je za zaprege i ova disciplina joj savršeno odgovara. Veličanstven je prizor posmatrati je u dvopregu zato što upravo tako možete videti koliko energije i volje da se kreće ona poseduje. To je pravi prikaz njene snage i moći.

posetite nas na HIpodromu u Kragujevcu

Ukoliko želite da nas posetite i vidite naše konje, predlažemo da nas kontaktirate pre dolaska.